Kroonkurk Festival maakt volledige line-up bekend

24 april 2024

Kroonkurk Festival maakt volledige line-up bekend

De organisatie van Kroonkurk Festival zal vanaf donderdag 4 juli het gemeentepark van Kapellen wekelijks omtoveren tot een festivalweide. Voor het tweede jaar op rij worden er tijdens de zomervakantie heel wat grote namen verwacht. De volledige line-up is onlangs bekend gemaakt.

“Deze zomer ontvangen we maar liefst 7 schitterende artiesten, waarvan enkele bekende namen.” Steekt organisator Wim Versées van wal. De eerste twee namen klinken de Kapellenaren bekend in de oren. Mother Mercury opent het festival, zij verkochten onlangs nog zaal Lux uit. Een week later verwelkomt Kroonkurk Festival opnieuw Ontpopt. Zij waren er vorig jaar ook bij.

Het wordt een speciale festivalzomer en daarvoor heeft Versées enkele redenen: “We hebben het geluk dat zowel de Vlaamse feestdag als O.L.V. Hemelvaart, moederdag, op een donderdag vallen. Op 11 juli, 25 juli en 15 augustus maken we het feestje nog net wat uitgebreider. De line-up brengt heel wat verschillende genres die allemaal garant staan voor een meer dan gezellige avond.”

In het oog springen alvast Mama’s Jasje, Cooking With Knopfler en Radio Guga. Al beseft de organisatie dat zij één ding niet in de hand hebben. “Net zoals elk outdoor event en met name festivals, is de grootste uitdaging of boosdoener het weer. En laat ons eerlijk zijn, de zomer van 2023 was niet de allerbeste. In België regent het regelmatig, we kruisen onze vingers om er droge donderdagavonden te maken zonder dat de fans in de modder hoeven te staan.” Aldus Versées.

De drank- en eetgelegenheden openen om 17u30. De artiesten starten om 20u en aansluitend sluiten getalenteerde lokale DJ’s de avond af.

Line-up:

  • 4 juli: Mother Mercury
  • 11 juli: Ontpopt
  • 18 juli: Fons & die van Ons
  • 25 juli: Mama’s Jasje
  • 1 augustus: Cooking with Knopfler
  • 8 augustus: Bar Clochard
  • 15 augustus: Radio Guga